werkschoenen


bouwplannen

Veiligheidsschoenen

Iedereen kent ze wel, van die enorme schoenen die 'veiligheidsschoenen' worden genoemd. Verkrijgbaar in verschillende gradaties van bescherming.

Het zijn over het algemeen en zeker voor de bouw heel stevige schoenen die de enkels vaak ondersteunen en die meestal zijn uitgerust met een stalen (of verstevigde) neus.


bouwplannen

Soldatenkistjes

Zo zijn er de welbekende soldatenkistjes. Dit zijn hoge schoenen met veters en een stevige neus waar je prima wat op kan laten vallen zonder dat je teen gekneusd zou zijn.

Deze schoenen zijn ontworpen om zo licht mogelijk te zijn zodat de soldaten er grote afstanden mee kunnen afleggen. Bovendien zijn ze waterdicht en kan de zool niet doorboord worden door een scherp voorwerp.

engelbert
(moderne opvolger van soldatenkistje)

Klasselijst Veiligheidsschoenen

In Europa is het gebruik van een klasselijst gangbaar om vast te stellen in welke klasse een bepaald soort schoenen zich bevinden.

De S1 is een simpele werkschoen die een veiligheidsneus heeft en antistatisch is. De hiel neemt de energie op.

De S2 is in de basis hetzelfde als de S1 schoen, maar heeft een aantal extraatjes. Zo is deze schoen verhoogd waterafstotend. De schoen is dus niet perfect waterdicht, is wel waterresistent.

De S3 veiligheidsschoen is als de S2 maar heeft ook nog een antislipprofiel en een tussenzool (het stuk zool tussen de tenen en de hiel, waar niet veel op gestaan wordt, maar waar het kwetstbaarste gedeelte van je voet zit) die niet penetreerbaar is. Er komen dus geen scherpe voorwerpen door dat stuk zool.

De S4 is hetzelfde als de S1 maar dan volledig gemaak van kunststof, wat er voor zorgt dat deze schoen geheel waterdicht is. De enige manier waarop er nu nog water in de schoen kan komen, is door de bovenkant, het gat waar ook je voet in moet.

De S5 is hetzelfde als de S4, en is tevens de hoogste klasse. Deze schoen heeft een onpenetreerbare tussenzool en ook een antislipprofiel.

Veiligheidsschoenen in veel beroepen verplicht

Behalve soldaten of mensen die in de bouw of de industrie werken, dragen veel meer mensen deze schoenen. Wat dacht je van koks, slagers en bakkers, die allemaal met scherpe voorwerpen werken.

Is het verstandig om zelf veiligheidsschoenen te dragen op het werk? Check het met de FNV, de ARBO of met je werkgever.


menu
- naar Hoofdpagina
Bouwkundig
- Dakkapel
- Garagedeur
- Serre
- Tuinhuis

Welness
- Sauna
- Zwembad

Headlines
- Bouwnieuws
- Woonnieuws

Bouwpost.nl geeft produktinformatie voor een ieder met plannen om te bouwen of te verbouwen, voor de huizenbezitter en de huizenkoper. Plus een handige database met leveranciers van bouwproducten. Voor wie op zoek is naar een serre, nieuwe kozijnen, een dakkapel, een blokhut of tuinhuisje, een garagedeur of een nieuwe deurkruk.


Copyright © 2010 -
SuRish int. - all rights reserved


metatags.org
test
links & partners | disclaimer & privacy | dromec.nl | Contact
www.freedigitalphotos.net, ahmet guler, Exsodes, imagerymajestic, njaj, Salvatore Vuono, sumetho en YaiSirichai
Your Hosting - Domeinnaam Registreren en Webhosting