tuinhuis


bouwplannen

Tuinhuis of recreatiewoning

Huisje in de tuin
Een huisje in de tuin is een wens van velen. Niet alleen is een tuinhuisje handig als extra bergplaats voor tuingereedschap of barbeque, vaak ook wordt een tuinhuisje gebruikt als overdekt terras waar het goed toeven is als het met de weersomstandigheden wat tegen zit.

Tuinhuisjes zijn verkrijgbaar in diverse modellen. Hoewel ook leverbaar in kunststof is hout toch het meest gebruikelijk. De traditionele blokhut veroverd meer en meer terrein, naast de optrekjes die zijn opgebouwd uit rabatdelen.

Veel tuinhuisjes worden als bouwpakket verkocht, meestal gaat het dan om een blokhut. Gangbare dikte's zijn 19mm en 28mm maar ook 45mm, 60mm en 95mm zijn leverbaar.

Wat voor tuinhuis je ook aanschaft, zorg altijd voor een goede fundering. Die kun je opmetselen maar ook maken van hardhout want dat is tenminste rotproof.


tuinhuisje


afbeelding: Bert Lambers

De luxere tuinhuizen worden veelal gebruikt als zomerverblijf of vakantiewoning. Als zo'n recreatiewoning van goede isolatie is voorzien en voldoet aan de eisen van het bouwbesluit dan wordt permanente bewoning mogelijk. Bijvoorbeeld als seniorenwoning.

Informeer goed of er een bouwvergunning moet worden aangevraagd alvorens een beslissing te nemen tot het plaatsen van een serre of een lichtstraat. De bouwvoorschriften zijn bij de gemeente opvraagbaar en mocht er een vergunning nodig zijn dan kan het bouwbedrijf dit desgewenst verzorgen.

Goedkoop op vakantie in je eigen recreatiewoning. Zelfs voordelig permanent wonen is mogelijk.

blokhut
afbeelding: Azalp
menu
- naar Hoofdpagina
Bouwkundig
- Dakkapel
- Garagedeur
- Serre
- Tuinhuis

Welness
- Sauna
- Zwembad

Headlines
- Bouwnieuws
- Woonnieuws

Bouwpost.nl geeft produktinformatie voor een ieder met plannen om te bouwen of te verbouwen, voor de huizenbezitter en de huizenkoper. Plus een handige database met leveranciers van bouwproducten. Voor wie op zoek is naar een serre, nieuwe kozijnen, een dakkapel, een blokhut of tuinhuisje, een garagedeur of een nieuwe deurkruk.


Copyright © 2010 -
SuRish int. - all rights reserved


metatags.org
test
links & partners | disclaimer & privacy | dromec.nl | Contact
www.freedigitalphotos.net, ahmet guler, Exsodes, imagerymajestic, njaj, Salvatore Vuono, sumetho en YaiSirichai
Your Hosting - Domeinnaam Registreren en Webhosting