bevingsschade


bouwplannen

Gevelherstel na aardbevingsschade

Schade aan gevels
Bij de toename van het aantal aardbevingen in de provincie Groningen, die ook nog in kracht lijken toe te nemen, is er de afgelopen jaren ook een groei in het aantal schade gevallen. Vooral gevels van metselwerk hebben het zwaar te verduren.

Na vrijwel iedere serieuze beving komen er nieuwe meldingen bij van loszittend metselwerk of scheuren in stenen en voegen. Diverse bedrijven hebben zich gespecialiseerd in het herstellen van de ontstane gevelschade. Daaroe behoort ook het verstevigen van het metselwerk.


ankerstang
(metselwerk wordt aardbeving bestendig gemaakt met wapeningsstaven)

Gevelherstelwerk

Bij gevelherstel na aardbevingsschade worden in de voegen roestvast stalen wokkelvormige wapeningsstaven aangebracht om de muren te versterken. Deze wapening is noodzakelijk voor het stabiliseren van het gescheurde metselwerk. Door de getordeerde vorm zijn de ankerstangen niet alleen sterk maar kunnen ze ook de werking van het metselwerk goed op nemen.


Voegen uitfrezen

Voordat de wapening kan worden aangebracht worden de betreffende voegen uitgefreesd tot een diepte van zo'n 5cm zodat de ankerstaven op de vereiste diepte kunnen worden aangebracht. Met een speciale epoxykit worden de wapeningsstaven vervolgens geplaatst en kunnen de voegen worden afgewerkt met voegspecie.

Diamant voegenfrezen

Met een diamant voegenschijf worden de voegen op de juiste diepte uitgeslepen. Daarvoor zijn er diamant voegenfrezen in diverse afmetingen verkrijgbaar, die niet alleen in zachte zanderige voegen hun werk doen maar ook de harde voegen aankunnen. De voegenschijven worden gebruikt in de voegenfreesmachine of in de haakse slijpmachine.

Afhankelijk van de dikte en de diepte van de voeg wordt een diamantzaagblad of voegenfrees gekozen met de juiste dikte en diameter. Dat kunnen diamantschijven zijn varierend in dikte van enkele milimeters tot aan zo'n 10mm. Enkele veel gebruikte diameters zijn 125mm, 150mm en 230mm.

mito voegenfrezen
mito voegenfrezen
mito voegenfrezen


Nu nog afwerken

De voegen zijn uitgefreesd, de wapening geplaatst in de epoxy en vervolgens zijn de voegen weer gevoegd. Hiermee is de gevel hersteld van de bevingsschade en bestendiger gemaakt tegen volgende aardschokken. Nu nog afwerken in de juiste kleur en de gevel ziet er weer als nieuw uit.


menu
- naar Hoofdpagina
Bouwkundig
- Dakkapel
- Garagedeur
- Serre
- Tuinhuis

Welness
- Sauna
- Zwembad

Headlines
- Bouwnieuws
- Woonnieuws

Bouwpost.nl geeft produktinformatie voor een ieder met plannen om te bouwen of te verbouwen, voor de huizenbezitter en de huizenkoper. Plus een handige database met leveranciers van bouwproducten. Voor wie op zoek is naar een serre, nieuwe kozijnen, een dakkapel, een blokhut of tuinhuisje, een garagedeur of een nieuwe deurkruk.


Copyright © 2010 -
SuRish int. - all rights reserved


metatags.org
test
links & partners | disclaimer & privacy | dromec.nl | Contact
www.freedigitalphotos.net, ahmet guler, Exsodes, imagerymajestic, njaj, Salvatore Vuono, sumetho en YaiSirichai
Your Hosting - Domeinnaam Registreren en Webhosting